Οι Μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Βροσίνας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ιωαννίνων Ενώνουν τις Δυνάμεις τους Με Δράσεις που Προάγουν τη Συνεργασία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Δελτίο Τύπου: Οι Μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Βροσίνας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ιωαννίνων Ενώνουν τις Δυνάμεις τους Με Δράσεις που Προάγουν τη Συνεργασία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Μια ξεχωριστή στιγμή αλληλεγγύης και συνεργασίας έλαβε χώρα στο Επαγγελματικό Λύκειο Βροσίνας στην Άνω Λαψίστα, καθώς την Πέμπτη 14-03-2024 ο τομέας Γεωπονίας του σχολείου υποδέχτηκε με χαρά τους μαθητές του τομέα Γεωπονίας του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ιωαννίνων σε μια μοναδική εμπειρία εκπαίδευσης και κοινωνικής συνοχής. Η δράση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των διευθυντών κ. Μαστρογιαννάκη Στυλιανού και κ. Τζιάσιου Χρήστου και των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων κα Τζιάλλα, κ. Κρομύδας, κα. Ίσαρη, κα. Αγόρου, κα. Πατσιούρα και κα. Τζιόβα.

Οι καθηγητές Γεωπονίας (κα. Τζιάλλα, κ. Κρομύδας, κα. Ίσαρη) και οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βροσίνας ξενάγησαν τους μαθητές και τους καθηγητές του ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων στο θερμοκήπιο του σχολείου, εμβαθύνοντας στις καλλιεργητικές πρακτικές που εφαρμόζονται στα πλαίσια της βιολογικής γεωργίας καθώς και στη σημασία τους όσον αφορά την προστασία  του περιβάλλοντος και το σεβασμό της φύσης γενικότερα.

Ακολούθησε επίσκεψη στον χώρο κομποστοποίησης του ΕΠΑΛ Βροσίνας. Εκεί οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων ενημερώθηκαν για τα κατάλληλα υλικά κομποστοποίησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως για παράδειγμα είναι τα φυτικά υπολείμματα από υγιή φυτά που προέρχονται από το χώρο του θερμοκηπίου. Στα πλαίσια της ενημέρωσης αυτής  ενισχύθηκε η ευαισθησία των μαθητών για την ανακύκλωση και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μετά την περιήγηση στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βροσίνας σε απόλυτη συνεργασία με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων πότισαν τα δέντρα του σχολείου αλλά και φύτεψαν μαζί καλλωπιστικά φυτά, δημιουργώντας ένα περιβάλλον γεμάτο ζωή και χρώμα.

Το αποκορύφωμα της κοινής δράσης ήταν η από κοινού δημιουργία ενός έργου τέχνης σε καμβά, το οποίο δόθηκε ως αναμνηστικό στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια, οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βροσίνας δώρισαν σπόρους στους φίλους τους από το ΕΕΕΕΚ Ιωαννίνων, τους ονομαζόμενους “Σπόρους της Αγάπης”, ενισχύοντας έτσι το δεσμό ανάμεσα στα δυο σχολεία.

Στο τέλος της δράσης, όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές συζήτησαν και απήλαυσαν στιγμές χαλάρωσης στην αυλή του σχολείου, όπου υπήρχε μπουφές με κέρασμα για όλους τους καλεσμένους συνοδευόμενο από μουσική, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την αίσθηση ισότητας και αλληλεγγύης.

Το Επαγγελματικό Λύκειο Βροσίνας δεσμεύεται στην προώθηση της συνεργασίας και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, προσφέροντας ένα παράδειγμα αλληλεγγύης και εκπαίδευσης που ξεπερνά τα σύνορα του σχολείου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που επιδιώκει την ισότητα και την αλληλεγγύη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *